Radio de bucatarie

Radio Acum, la 8 si jumatate dimineata, nu imi mai aduc aminte concret daca eu, acasa la mine, am avut radio cand eram mica. Dar imi aduc perfect aminte ca la tara, la bunici, si la Craiova la ceilalti bunici aveam radio. Si era primul obiect pe care il uram dimineata. Banuiesc ca aparatul in sine il stie toata lumea: mic, negru si cu afisaj rosu.

Erau si luni in care il iubeam ca pe cel mai de pret obiect din lume. Cand mergeam in vacanta la bunicii de la Craiova, ei  stand la bloc, ne trezeam mereu de dimineata. Cred ca era ora 7 sau 6 jumatate. Nu imi mai amintesc perfect. Ne trezeam toata casa pentru ca noi, eu si sora mea, mergeam cu bunicii la locul lor de munca. Nu cred ca o sa uit vreodata cum dimineata venea bunica mea si deschidea usa dormitorului si nu spunea nimic. Din camera alaturata se auzea radioul. Ce imi placea cel mai mult era ca mereu ne trezea pe o piesa inainte de stiri. Sa ne trezim cu zambetul pe buze. Stia bunica mea ce stia. Dupa care pleca la bucatarie si inchidea usa. Ooo si abia acum incepea lupta cu datul jos din pat. Din camera cea mai frumoasa si simpla din lume venea mirosul de cafea, de lapte cald si de surprize. Ma rugam de mine sa ma dau jos doar ca sa fiu prima care ajunge la ligheanul cu cornulete sau alte minuni care ieseau din cuptor. De multe ori ma gandeam cand are timp bunica sa faca bunatati, cafea, sa calce haine pentru bunicul si sa mai aiba timp si de ea. Eram cel mai lacom copil din lume. Mancam dulciuri de parca urmau ani de nemancare. Si acum trebuie sa recunosc ca daca am ceva dulce sunt cea mai fericita fiinta.

Dar radioul, Doamne ce se mai auzea. Avea muzica, avea stiri si avea voie buna si energie. Si iti dadea si tie intr-un fel in care nu stiu daca se mai poate acum cu atata tehnologie. Cand m-am mutat in casa noua am zis ca vreau sa am un radio mic in bucatarie. Si cred ca am descoperit secretul bunicii. Secretul este ca muzica face sufletul fericit, iar un suflet fericit face cornulete cu gem si cacao cu lapte. Si acestea sunt cel mai bun mic-dejun din Univers.

Eu, azi, la 8 dimineata ascultam radio si faceam cafeaua. Si va spun ca energia este infinit mai mare cand ziua incepe cu radio de bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *